Teknisk

Snøhus er tilpasset ulike klimaforhold, og tåler mye vær og variasjoner i temperaturen. Det kan stå ute i naturen over lengre tid, i sol, regn, varme eller frost. Fra varme, deilige sommerdager, til kalde vinterdager med mye vind.

Den runde fasongen er basert på den tradisjonelle iglo- og gammeformen som har blitt brukt av mennesker på Nordkalotten i flere tusen år. Formen gjør at sterke vindkast ikke finner noe sted å ta tak, og at vinden dermed lett glir over. Nyttegjøring av mangfoldige erfaringer gir nye fordeler i denne moderne igloen.

Stort snøhus iglo

Teknisk informasjon om igloen:

Mål: 20m2, 5 meter i diameter,

2,37meter høy.

5 mm polycarbonate.

Isolering i gulv 10 cm. Rockwool

Vekt. Ca. 750 kg.

Igloen tåler 8 meter snølast. Den tåler ekstremt mye vær. Også vind av orkan styrke.

Hvordan er en iglo bygd opp?

En iglo består fra toppen av; et tak med ventil. 12 plater i polycarbonate som er festet i tak og gulv. Gulvet består av 12 «kakestykker» med en sammenføyningssirkel i midten. Gulvet består av en vannbestandig gulvplate. Det er isolert med 10 cm. Rockwool og et lag med luft. Over er det en topplate i finer. Gulvet er selvbærende. Igloen er skrudd sammen med syrefaste skruer.

Det er fire ventiler i igloen

Fundamentering

Vi trenger et relativt flatt stabilt underlag for å montere igloen. Terrenget og personlige ønsker inn i prosjektet vil ofte avgjøre type fundamentering. Det mest vanlige er å lage et fundament lik en terrasse som igloen står på. Det er viktig å feste igloen på en sikker måte til underlaget.

Oppvarming

Vi anbefaler varmepumpe til oppvarming og kjøling av igloen, når man har tilgang på strøm. Ellers kan man bruke alle typer varmekilde. Strøm, pelletsovn, vedovn, gassovn med pipe eller eventuelt fossilt brensel.

Møblering

Møblering etter eget ønske og behov. Norwegian eye kan bistå med møblering om ønskelig (Se Snøhus Service)

Gardiner

Med igloen følger det med 12 tette gardiner som stenger for innsyn.

Transport

Ved kjøp av en komplett iglo er transport fra fabrikk til monteringssted (kjørbar vei) inkludert.

Montering

Norwegian eye har egne snekkere/montører som setter opp igloen. Det tar 2-4 dager å montere en iglo.

Søknader

Avhengig av lokasjon og bruk, må tiltaket man ønsker å gjøre, noen ganger omsøkes. Norwegian eye bistår gjerne i prosessen. Vi har svært gode samarbeidspartnere vi bruker som har spisskompetanse på feltet. Apparatet står til din disposisjon om ønskelig.

Garantier

Arla plast (som leverer platene) har 2 års garanti på krakelering og gulning. Laboratorietestet tilsvarende 20 år uten endring.

Norwegian eye as garanterer på vanlig måte for resten av leveransen. (Vilkår i kjøpskontrakt)

nb_NONorsk bokmål